A 2. Így neveld a sárkányodat film után járunk.

2017. január 9., hétfő

Hiccstrid in the RTTE?!

Hiccstrid az RTTE-ben?!


Sziasztok! 




Ez a bejegyzés azért íródik, mert konkrétan nem tudok megmaradni a seggemen péntek este óta.
Megláttuk a hírt, hogy tegnap, azaz 2017. Január 7-én, szombaton érkezett volna a Netflixre a következő 13 rész a sorozatból.

Magyarán, a Defenders of the wing part 2 is! 
 Végre megtudtuk volna, Mala hogy nem ölte meg Hablatyot (na, igen, szerintem erre ti is rég rájöttetek, hogy túléli a kis féllábú barátunk). 

DE! Ha már éppen elkezdtünk örülni, jött a letaglózó hír, hogy csak MÁRCIUSBAN adják ki a 4. évad epizódjait. Én személy szerint még reménykedtem, hogy ez terelés, vagy csak félreinformáltak... Bár ki nem remélte? (Ez végül nem csak rémhír lett, be is igazolódott, semmi jele nem volt annak, hogy vetítésre került volna...)

Még is csak igaz a szomorú hír, de adagoltak nekünk még egy  szívrohamra (rögtön háromra) elegendő dolgot, azaz címet.

"Next part: Secret lovers part 1"

EZ.NEM.IGAZ! VAGY MÉGIS? 



Egész álló este, és éjjel ezen gondolkodtam (és azóta is), muszáj megosztanom veletek a gondolataimat. Hozzátok a popcorn-t, ez hosszú menet lesz! ;)

 Teháát, csapjunk is bele.
  Ugye az első filmben, a kisfilmekben, és a sorozat eddigi összes részében (Defenders of Berk, Riders of Berk, Race to the edge 3 évada) még csak turbékoltak. Játszották egymás agyát, nem mertek vallomást tenni. Voltak itt-ott elvétett puszik, pár csók, de semmi több, ami látványos lenne.

Viszont! Azt eléggé lehet érezni, hogy ez a kettő jómadár mindenben számíthat egymásra. Ott vannak, ha a másiknak vigaszt kell nyújtani, ott vannak, ha a másik hosszú útra indul, és távol lesznek egymástól, vagy aggódnak, amikor a másik eltűnik. A Race to the edge-ben pedig kezd végre kibontakozni a kapcsolat. Fogdossák egymás vállát, átkarolják egymást, folyton együtt sétálgatnak.

SPOILER ALERT!!















ÉÉS, ITT JÖN AZ, AMI MIATT BE NEM ÁLL A SZÁM!

Ugye van az új cím. "Titkos szeretők/szerelmek"... Gyanús. Nagyon, nagyon gyanús. Valószínűleg itt fognak vagy összejönni, vagy kifog derülni, hogy már együtt vannak. Erre következtetéseim 🔜 

✖Baffalord soilder.
 Azt hiszem, az ÖSSZES shipper nevében kijelenthetem: LEGES-LEG (Fishlegxdd) HICCCCSTRIDESEBB RTTE RÉSZ EDDIG. Talán a címe is lehetett volna az, hogy HICCSTRID LVL 99. 
  Na, de kezdjünk is bele. 
Visszaér a peremre Astrid, láthatóan baja van. Hablaty rögtön észre veszi, rá is kérdez. Szóba jön Odin korbácsa. Takony bepánikol, Fa előáll egy hülyeséggel. Astrid egyedül áll, lógatja az orrát, Hablaty beveti a vállfogdosós trükkjét, de a lány így is szemen hazudja, hogy minden rendben van. 
 Ezután édes jelenet, Hablaty és Fogatlan az igazak álmát alussza. Hirtelen dörömbölés, Viharbogár kétségbeesetten vezeti őket Astridhoz, aki egyre rosszabbul van. Győzködi ugyan az ellenkezőjéről, de ekkor megpillantja a karcolást Hablaty. Hívja Halvért, beigazolódik, hogy Astrid bizony elkapta a kórt, Takony hozza Gothitól a papírt, amin az ellenszerek listája van. 
 Zöld Baffalord nyál.
  Astrid elmondja, hogy az az egyetlen baj, hogy nincs több ilyen sárkány.
– Mondtam srácok, nincs... – kezdte el tagadni, hogy rosszul van, felakart állni. Felakadt a szeme, és összeesett VOLNA, ha Hablaty nem kapja el. 
 A csapat elmegy megkeresni a Baffalordot. (Miután megmutatkozott az ikrek nagy IQ-szintje) Hablaty megint remekel, teszteli a találmányait, meglátják a békésen álldogáló sárkányt. Egy pohárba tölt Hablaty nyálat, fut Fogatlanra, de a cucc felszáradt már. 
  Oké, akkor megpróbálják a peremre vinni a Baffallordot, az viszont nem akarja ezt. Felfújódik, tűzokádó locsoló rendszerré válik. 
   "Ha nem tudjuk Astridhoz vinni, Astridot hozzuk ide". Takony elhozza, de a szőke lány már szinte eszméletlenül fordul le Viharbogár hátáról. 
   Hablaty persze rögtön ott terem, elkapja. Leülteti egy kőhöz, és konkrétan szerelmet vall neki. ("... Nem tudom elképzelni a világot nélküled...")
   Megitatja Astriddal a tiszta nyálat, amitől csak rosszabbul az állapota. Az ikrek lévén (megint az az IQ-szint...) kiderül, hogy akkor kell a Baffalord nyála, amikor füvet zabál. 
   Cute HICCCSTRID moment:
"Tarts ki" – mondja Hablaty, és... MEGFOGJA A KEZÉT. Oké, oké. Nyugi. Szóval szerelmi vallomás, kézfogás. Értem én. 
 Előtűnik Viggo, harcolnak, alkut kötnek (szintén Hiccstrid, Hablaty a sárkányt is képes átadni, csakhogy szíve hölgye túlélje), aztán megissza a zöld nyálat (füves nyál, mmm, fincsi), Astrid meggyógyul, megpróbál felállni, de még gyenge, így eldőlNE, ha Hablaty megint nem kapná el. Egymásra mosolyognak, kántáljuk, hogy "CSÓKOT, CSÓKOT, CSÓKOT!", de meg sem hallják, Astrid megy is megölelni Viharbogarat. 
 A Baffalord kiszabadul, elsüjjeszti Viggo hajóját. 
  Felgyújtják viking temetéssel a kis halászhajót, ahol az a túlélő volt (egyébként kellemes lehetett egyszer csak felgyulladni haldoklás közben), elrepül a csapat onnan, Hablaty és Astrid marad csak.
  Hicccccstrid mode reloaded.
Hablaty maga elé mered, Astrid megkérdezi, mi baja van. Viggo bármire képes, blablabla, ez csak a kezdet... Aztáááááááááááááááááa
*2000 hours later*
Áááááán Astrid tesz vallomást.
 Ő sem tudná elképzelni a világot Hablaty nélkül.
  Újabb "JUST DO IT!!!!4!!4" kiabálások, de Astrid elrepül, Hablaty meg ott marad, és mosolyog. 

✔ Összegezzünk! ✔
❎Vállfogdosós jelenet.
❎Hablaty aggódik Astridért jelenet.
❎Hablaty elkapja Astridot jelenet.
❎Hablaty elkapja Astridot jelenet. (Ez ilyen "tessék nép, duplázunk!" dolog...)
❎Váll fogás, vallomás (rímelés) jelenet.
❎Kézfogás, "tarts ki" jelenet.
❎"Felálldozom érted a sárkányt" jelenet.
❎Megitatás, meggyógyulás, újabb elkapás jelenet.
❎Astrid is vallomást tesz jelenet.
❎Sajnos vége, nem volt csók (cryyy) jelenet.

Igen. Kijelenthetjük ezek után, hogy ez HICCCCSTRID rész volt. És azt is, hogy kábé belepurcantam, mire ezt mind leírtam, ráadásul FEJBŐL. (Kicsit talán sokszor nézem meg egymás után az összes részt... De nem tudom megunni)

✖Family on the edge.
 Ezen újabban alaposan elgondolkodtam. Astrid mellkason bökdösi Hablatyot. Tipikus "tetszel nekem, de haragszom rád-pillanat". (Filmben is így volt, lö "ezt ezért, ezt meg minden egyébért") 
  Éés nem megverte, hanem csak bökdöste. Haladás, ha Astrid korábbi érzelmi megnyílvánulási kísérleteit nézzük. *vállonveregeti* Aztán Hablaty eltolja, szintén a mutatóujjával. Zavarba jön, nem is kicsit, Astrid pedig meglepődik, kissé el is pirul. És ennyit adtak nyálcsorgatásra.
   Az nem ad kivetnivalóra okot, amikor Dagur beveti magát a hajók közé, és Hablaty utána akar indulni, De Astrid megállítja. Ez azt hiszem magától értetődött.

✖Last action heroes. 
 Amikor Viggo Grimborn elfogja őket, és elviszi Fogatlant, Hablaty nagyon aggódik. 
  Astrid ezt látva, bevetésre indul. Jön a tipikus " támaszod vagyok, nyugodj meg-jelenet", de kivételesen egy extrával! 
   Hablaty ugyan is nem egyszerű pillantást vet a kézre, meg a szőke lányra, hanem... Megfogja Astrid kezét!!!!44!!4négy!!
   Ezek után jön szóba csak igazán a rengeteg összeesküvés elméletem.

                                                ---------FANGÖRCS INCOMING-------
  

 Először is. Értem, hogy valószínűleg olyan titokban jöttek össze, mint amilyen titokban általában szokták végezni ezeket a HICCSTRID momentumokat. Vagy hadjáratokat.... Igen, inkább hadjárat. De... Hogy a bandának hogy nem esett le ez az egész?? Nyílvánosan fogdossák már egymás kezét, vállát, ölelgetik a másikat, miután sokat voltak távol egymástól, kimentik egymást a vízből, megmentik a szorult helyzetekben. (Tudoom, ezt feljebb is írtam már) Vagy, ha le is esett, miért tesznek úgy mindannyian, mint akik vakok? 
  Nem tetszik ez nekem. 
   
Dreamworksnek ugye van egy MEGAFANS: Race to the edge nevezetű videó sorozata. 

Ebben, a Hiccstrid Up Close & Personal rész végén, a D-Mailben kapott válaszuk megint csak megagyaltattak. (Ejha, ilyen szó létezik? XD)

Aszongyák': 

'Thank you for the love letter. 
Rest assured that there's a lot more in store for Hiccstrid traded in season three and four their relationship will continue to evolve as they must hide a secret of their own. Also meet a dragon lady whose name spells bad news and love is definitly in the air across the archipelago even above Berserker island.'

 Saját fordítás(vagyis bocsi, ha valamit elhasalok):

'Köszönjük a szerelmes levelet!
Megnyugodhattok, jönni fog a 3. és 4. évadban még több Hiccstrid, a kapcsolatuk fejlődni fog, ahogy rejtegetniük kell a titkukat. Találkozni fognak egy sárkány lánnyal, akinek a neve rossz híreket hoz, és a szerelem egyértelműen érezhető lesz a levegőben a szigetvilágban, egészen a Számkivetettek szigetéig.'

Elemezzünk.

FIRST: Titok. Oké. Erre már rájöttünk az új címből, na meg abból, hogy a képernyőn az apróságokon kívül semmi különösebb romantikát nem láthatunk. Nyilván rejtve csinálják ezeket a dolgokat. Hogy miért... Azt ők tudják.

Second: Sárkány lány. SÁRKÁNY LÁNY? (Vagy sárkányOS lány, ki hogy akarja fordítani, nem?) A neve rossz híreket hoz... Hmm. Lövésem sincsen, ki lehet Ő, de így első hallásra nem gondolom, hogy a jó oldalon áll. (Persze, hogy nem, hiszen a neve eleve rossz híreket hoz!!) Tehát Viggon és Rykeren kívül  lesz egy ellenségük. Ezzel nincs mit foglalkozni, majd rájövünk. 

Third: Szerelem a levegőben. Erre azt hiszem rájöttünk mi is. Hablaty és Astrid körül eleve izzik a levegő (nem tagadhatják le), Halvér és Hanga is elvannak. 

Okké, ezek után jöjjön még néhány képelemzés. 

(A sorozatból fogok szedni olyan pillanatokat, ahol látszik, hogy a Hiccccccstrid alakulóban van)

 Először is, pár olyan kép, ahol csak úgy szemeznek.


EGYSZERŰEN IMÁDOM, AHOGY ÉREZTETIK VELÜNK A KAPCSOLATUKAT A SOROZAT KÉSZÍTŐI, ANIMÁTORAI, MINDENEI.
Olyan aranyosaaak! 

Tarkó vakarááás... *Elájul*


   Tudom ez a kettő ugyan az, de hát most egyik gif, másik meg kép xD
Ez a kedvencem <33
Az a tipikus... "de szép Astriid" arc *w*

Itt egyébként nem olyan, mintha Fogatlan is úgy tartaná a mancsait, mint ahogy Hablaty a kezét?xD

Megint az "aaaawww annyira tetszik" arc... Khm.

Itt meg Astrid bámulja a főnököt "bevetés közben"...








 Most pedig jöjjön néhány... Fizikaibb Hiccstrid. (Hagyjatok, nem tudom ezt hogy nevezzem meg XD)










Itt a felirat nem lényeg, csak hogy folyton egymást utánozzák.

Jó itt meg fogalmam sincsen, direkt van-e úgy a kezük, ahogy...
Nem igaz már, hogy Hablaty és Fogatlan arckifejezéseit mennyire próbálják mindenhol összekötni..

Éééés jöjjenek a váll-fogdosós meg ilyesmis jelenetek :3


Leges-leges-leges-leg édesebb gif és jelenet *-------*

Milyen igaz.. :D De mire leesett, hogy a ME és a MY FRIEND felirat helyesen van odarakva... xD



FINALLY!!!!4!!4!444!!



Hogy ezek mindig egymás mellett kötnek kii... WHY




Jól van, jól van...



Plusz a vallomások:



Na, de ennyi is lenne belőlem. Ugye nem felejtettek el közben inni, vagy enni? Nehogy nekem itt dehidratálódjatok! ;)

Bye-bye, majd jövök, ha új hírek érkeznek! (Részekkel meg amint kész leszek, jövök :D)




3 megjegyzés:

  1. Jaj már, lassan téged is át kell nevezni fangörcs kisasszonnyá xdd az ilyet észreveszi, de a Trollhuntersben a Fogatlan hátteret a laptopon vagy miafrancon nem :(

    VálaszTörlés
  2. TŰZOKÁDÓ LOCSOLÓRENDSZER XDDDDDDDDDDDDDD *Kledet itt elvesztetted*
    Rövid cikkre számítottam… XDDD Egek, Zsófef, ismét rá kellett jönnöm, mekkora shipper vagy XDD De köszi a fangörcsöt *--------------------* Ahj, a Buffalord Soldier… *dies again*
    És megyek, olvasom tovább a Hiccstridet :P
    U.i. A FOGIHÁTTERET ÉN IS LÁTTAM! XDDD

    VálaszTörlés
  3. Engem is elkapott a fangörcs;)És.. januárban 5.évad magyarul!Én teljesen rajongója vagyok a magyar szinkronos verziónak,úgyhogy,alig várom a Hiccstrid jelenetek gordításátf;-)

    VálaszTörlés